Bo Brydsten, Sorsele

A-kasseregler drabbar gode män i Sorsele

I min blogg den 11 februari berörde jag hur Räddningstjänsten är hotad för att deltidsbrandmännen kan drabbas av hårdare a-kasseregler. Nu står de gode männen på tur. Uppdragen som gode män har hittills inte räknats som deltidsarbete. Men nu har flera a-kassor tolkat de skärpta reglerna som att det skall räknas som deltidsarbete. Det betyder att den nya 75-dagarsregeln gäller och gör att deltidsarbetande inte får fylla ut sin a-kassa med mer än 75 dagar. Då måste en god man välja mellan att fortsätta med deltidsjobbet och inte få ersättning från a-kassan eller säga upp sitt deltidsuppdrag och få a-kassa på heltid.

Detta försvårar ytterligare det redan ansträngda rekryteringsarbetet för Överförmyndaren.
Jag stödjer Föreningen Sveriges Överförmyndare som nu vänt sig till regeringen i förhoppning om att den ska göra något slags undantag för gode män. Föreningen ser allvarligt på situationen. Deras verksamhet vilar ju på att kommunmedborgare frivilligt tar på sig uppdragen och den grundvalen hotas nu av skärpta a-kasseregler.

Är det någon som på allvar fortfarande tror att det parti som leder regeringen är "Det nya arbetarpartiet"?

En kommentar

  1. Eberth

    De gode män som jag känner tillhör både det gamla och det nya arbetarpartiet och ytterligare något annat parti. Vad har godemännens partitillhörighet med sakfrågan att göra?

    Din avslutande mening kan lika gärna bytas mot ”Är det någon som på allvar fortfarande tror att det parti som leder oppositionen är ”Arbetarpartiet”?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.