Bo Brydsten, Sorsele

Nedmontering av välfärden i Sorsele kommun

När Kommunfullmäktige i Sorsele skulle besluta om utdebiteringen för 2009 föreslog Socialdemokraterna och Vänsterpartiet att skatten skulle höjas med en krona. Det var för att slippa göra paniknedskärningar i verksamheterna och för att göra en satsning på näringslivet och skapa förutsättningar för fler arbeten. S och V förlorade den omröstningen. Nu ser vi konsekvenserna; Kommunstyrelsen och Barn- och utbildningsnämnden har inte lyckats precisera var nedskärningarna i årets budget ska göras. Det har däremot Omsorgsnämnden gjort och det ger en vink om färdriktningen. I måndagens Kommunfullmäktige beslutades om lägre personaltäthet på äldreboendena och att höja hemtjänsttaxan, höja avgiften för trygghetslarm och höja avgiften för fotvård. Är det så vi vill ta hand om våra äldre som oftast inte har det så fett i plånboken?

Nu är jag inte så blåögd att jag tror att en skattehöjning skulle ha löst alla problem, men det hade åtminstone lättat på den påbörjade nedmonteringen av välfärden. Borgarna i Sorsele väntar nu på att högerregeringens vårbudget i april ska frälsa Sorsele kommun. Jag tror för min del att den frälsningen uteblir eller åtminstone gör oss djupt besvikna.

7 kommentarer

 1. Eberth

  Att ”di borgerliga” i Sorsele väntar på högerregeringens vårbudget i april är bra. Den budgeten kommer säkert att ge betydligt mera än det Vindelälvspaket som sossarna en gång utlovade – men som aldrig kom.

  Utifrån den socialdemokratiska retoriken får man uppfattningen att antalet riksdagsledamöter kan reduceras avsevärt. Riksdagen har tydligen ingen talan eftersom regeringen ensam är ansvarig för allt.

  Hur mycket pengar skulle skattebetalarna få disponera för eget bruk om de blev av med det ?köttberg? som sitter av tid i riksdagen utan att ha något att säga till om?

 2. Uschberth

  Ja Eberth!? Ska bli skoj att se din kommentarer som verkligen visar på vårproppens ? ”Guld & gröna skogar” När vi i verkligheten kommer att få se en total nedmontering av våran? el min iaf landsdel

 3. Eberth

  Ingen annan än du har talat om guld och gröna skogare i vårens budgetpropositíon. I dag den 17 mars 2009 kl.20:30 avslutade K-G Bergström sitt mångåriga och mycket uppskattade program RAKT PÅ. I detta program gav han Mona Sahlin och Fredrik Reinfeldt möjligheten att debattera politiska frågor. Fredrik Reinfeldt beskrev inte personen Mona Sahlin på något sätt, men Mona Sahlin påtalade gång på gång att Fredrik Reinfeldt är en person som inte lyssnar, som låssas och som ljuger. Någon politisk sakdebatt orkade Mona Sahlin inte med. Som vanligt svängde hon sig retoriskt utan ansvar och bortom det som skulle debatteras. Programledaren var vid flera tillfällen tvungen att återföra henne till ämnet. Bilden av ett socialdemokratiskt parti utan trovärdighet blev övertydlig.

  PS.
  Hur kan man döpa någon till Uschberth?

 4. Vill inte men måste väl.,.

  ” ” Bekant me de Uschbert??
  Och sen undrar ja om du kan se nått konkret som görs för att HELA sverige ska leva ??

 5. Eberth

  Vad du menar med ””Bekant med Uschbert??

  Läs mina tidigare inlägg så kanske dimmorna lättar!

 6. Vill inte men måste väl.,.

  Nä tyvärr Uschbert läst men hittar inget som lättar på dimmorna. & e du inte bekant med ” ” så förstår jag

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.