Bo Brydsten, Sorsele

Vindelälvsdraget

Det är något speciellt med Vindelälvsdraget som nu passerat Kraddsele för 22 året i följd. Tävlingsledningen och deltagarna är lätta att ha göra med. Ingenting är omöjligt, ingen klagar och de flesta är nöjda med vad som står till buds. I min hemby Kraddsele är första växeln första dagen. Då är det intensivt i växlingsområdet eftersom deltagarna inte hunnit sprida sig tidsmässigt. Allt är över på en timma. I år har byaföreningen verkligen fått känna av att vi befinner oss i en avfolkningsbygd. Vi hade svårigheter att få ihop den funktionärsstab som krävdes. De som förvärvsarbetar gör det på annan ort och är ofta borta i hela veckor. För första gången på sexton år kunde jag inte vara med som funktionär. Jag brukar ta ut en semester- eller kompdag, men i år tillät inte arbetet den möjligheten. Vi bestämde oss för att avstå speakerservicen. Men då räddade Leopold Sjöström från Sorsele situationen åt oss. Som växlingsansvarig i byn vill jag passa på att tacka arrangörsledning, tävlande och våra egna funktionärer för det här årets evenemang.

Om jag tänker tillbaka på Vindelälvsloppet skulle vi inte med den befolkning som finns i byn idag klara av funktionärsskapet om det loppet levt vidare. Den tävlingen krävde betydligt fler funktionärer än Vindelälvsdraget. Vindelälvsloppet är historia men Vindelälvsdraget lever och vi Kraddsele kommer att dra ihop allt folk vi får tag på för att ställa upp även nästa år. Välkommen tillbaka!

3 kommentarer

  1. mormor L

    Ja du verkar ha ” a finger in every pie” men det är väl envisa personer som du som ”int flytt” som gör att landsändan fortfarande lever.

  2. laila farnefors

    Ni är så Himla Duktiga!!!!!
    Vad vore Kraddsele utan Er alla som ger Järnet???
    Önskar att jag vore där och kunde hjälpa till!!!!
    Önskar att Ni vill ha min hjälp när jag kommer upp i sommar!
    Hör av Er!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.