Bo Brydsten, Sorsele

Uppkastning av all sköns skit

Jag vill på detta sätt tacka för alla kommentarer skrivna av namngivna personer. Försöker ibland gå in och svara på kommentarerna, men ledsnar på min långsamma uppkoppling där jag ibland får vänta i flera minuter för att komma in. Oftast tar mig inte alls in på kommentarsidan. På något sätt går det betydligt snabbare att lägga in bloggen.

Sedan har jag som princip att inte kommentera anonyma inlägg. Jag lägger på telefonluren om någon som vill tala med mig vägrar att presentera sig. Skulle någon med påse över huvudet komma fram och vilja tala med mig skulle jag gå därifrån. Så varför bry sig om anonyma kommentarer. Press- och tryckfriheten och anonymitetsskyddet är grundlagsskyddat och har en viktig funktion om uppgiftslämnaren kan råka illa ut för att den vill uttrycka sin åsikt. Men denna frihet ska användas med urskiljning och har inte kommit till för urfega personer som i skydd av anonymiteten uppkastar all sköns skit i bloggkommentarerna. De kan vi klara oss utan. Med en etisk och moralisk självsanering kan bloggkommentarerna bli mer läsvärda än själva bloggen och ge den ett mervärde.

En kommentar

  1. Lena Brännlund

    Kan man inte stå för det man tycker ska man hålla tyst. Vi har alla olika åsikter och det är inget fel med det. Men att skotta skit under anonymitet är fegt, men tyvärr vanligt förekommande.
    Jag läser din blogg emellanåt med stor behållning.
    Ha det bra!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.