Bo Brydsten, Sorsele

Kommunalrådet begär bidrag till Vindelälven

I lördagens VK kan vi läsa om att kommunalrådet i ett brev till miljöministern begär skötselbidrag till nationalälvarna. Ett egendomligt förfarande enligt min uppfattning.
Roland Wermelin är ordförande i Vindelälvskommunernas ekonomiska förening, Vief. Har han dessa kommuners kommunalråd och kommunstyrelsers stöd i sitt agerande? Vad jag vet har han inte ens sin egen kommunstyrelses välsignelse. Har han talat med kommunerna längs de andra tre nationalälvarna?

Ett ensamt brev från ett ensamt kommunalråd från en av landets minsta kommuner väger lätt när det dimper ner hos en minister. För att ha ett uns av framgång med ett sådant brev krävs att man samlar kommuner, länsstyrelser, regionråd och organisationer samt underbygger med utredningar, vetenskapliga undersökningar m m för att få tyngd i framställan.

Nej, detta brev är att börja i fel ände. Koncentrera i stället arbetet med Vindelälven på de uppsatta målen i Vief där kommunen är medlem och för närvarande innehar ordförandeskapet. Agera där och skapa tyngd i argumenten.

2 kommentarer

  1. Anonym som inte förväntar sig ett svar

    Här får du klara besked från en som vågar uppge sitt namn om vad han tycker om ditt agerande.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.