Bo Brydsten, Sorsele

Apropå statlig utförsäljning

Socialdemokraternas Välfärdsrådslag har kommit med en rapport i början på den här månaden. Där kan man bl a läsa:

Inför en lag om investeringsskydd så att offentlig verksamhet inte kan slumpas bort till privat ägare till underpris. Skattemedel avsedda för välfärd ska inte gå till orimliga vinstuttag i privata företag. Välfärden ska finansieras gemensamt och solidariskt.

Kritiken mot den statliga utförsäljningen som är en av mina käpphästar i mina bloggar kan inte uttryckas tydligare och klarare än så här.

2 kommentarer

  1. Eberth

    Vilken offentlig verksamhet i Sorsele har slumpats bort till privata ägare till underpris? Vilka privata företag i Sorsele har fått orimliga vinster från skattemedel som varit avsedda för välfärd?

  2. Mr Cool

    ….misshushållning, ineffektivitet och präglas av dåligt ledarskap eftersom duktiga ledare väljer helt andra karriärer. Att skattebetalarna vid ett tillfälle fick skjuta till över 1000 miljoner till ett misskött SJ kanske en del har glömt eller S politikerns Ylva Johanssons bortflummande av över 100 miljoner av skattepengar i utbildningsföretaget.
    Men givetvis skall företagen inte skänkas bort men det tror jag inte har hänt ännu och om någon nu påstår det så suktar jag efter exempel. Lönsamma företag utgör fundamentet i vårt välstånd och inte stalinistiskt misskötta statliga företag. De flesta minns säkert också den låga servicegraden då Televerket hade monopol. Nu väntar jag ivrigt på att Systembolagets och Apotekets monopol skall falla. Många yvas över Systembolaget fina sortiment men att göra det är lika korkat som att påstå att endast om Konsum hade monopol så skulle fin oxfile kunna garanteras i butikerna. Svensk alkoholpolitik med prisvapnet som främsta instrument är ett totalt misslyckande.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.