Bo Brydsten, Sorsele

Klart, men inte betart!

Så har då regeringen bestämt sig;
0 kr i ökade statsbidrag till Sorsele kommun för 2009. Sedan tidigare har kommunen gått miste om runt 4 miljoner kr för samma år i den frysta delen.

År 2010 fördelar regeringen ut ett engångsbelopp på 500 kronor per invånare oavsett om det är en rik eller fattig kommun, om arbetslösheten är hög eller låg, om den är tätbefolkad eller gles och oavsett hur demografin i kommunen ser ut .

Med den omvända Robin-Hood-politiken genomför regeringen ett tydligt och klart systemskifte. Från en kollektivt och solidariskt skattefinansierad välfärd, från fattig till rik med ökade klasskillnader som följd och till privata försäkringslösningar där plånboken bestämmer.

Vi lever i ett demokratiskt samhälle med en politik som majoriteten av det svenska folket vill ha. Men eftersom vi alltmer närmar oss en samhällsordning jag inte gillar är min enda möjlighet att försöka påverka så att vi får till ett regeringsskifte med vänsterprofil till nästa val.

En kommentar

  1. Mr Cool

    ……. Sorsele kommun utsättas för förmyndarskap och tvångsförvaltning eftersom man över tiden inte får ekonomin i balans. Invånarnas egna initiativ är begränsade och flertalet lutar sig bakåt och åtnjuter stöd från ett citat från Brydsten ? en kollektivt och solidariskt skattefinansierad välfärd?. Det är en inställning som cementerats och inpräntats efter för många år av sossestyre. Men folk är även rädda för förändringar vilket medförde att en av mina släktingar blev hotad på sin arbetsplats i Sorsele om hon inte röstade ?rätt? i senaste valet d.v.s. rött. Om det är vänsterns generella syn på demokrati skall jag låta vara osagt men tankarna faller lätt på socialistiska enpartistater. Brydsten ondgör sig även över ett samhälle där plånboken bestämmer men jag kan inte utröna vad det annars skulle vara som bestämde för jag trodde i min enfald att det just var plånboken som var Sorseles problem. Brydstens enda lösning är mera pengar d.v.s. bidrag från andras arbete och det är nog det som menas med solidaritet. Jag menar att en ekonomisk åtstramning skulle tvinga fram en kreativitet som annars inte kommer fram och att kanske en sammanslagning av kommuner kan minska kostnaden. Betänk också att även om kommunens inkomster skulle tiodubblas över en natt så skulle oansvariga politiker med största sannolikhet förbruka pengarna och snabbt skrika efter mera.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.