Bo Brydsten, Sorsele

Varsel

2 507 personer varslades i landets kommuner och landsting under 2008. Hittills i år har 3 816 varslats. Sorsele kommun är ändå hitintills något förskonad då många års svag ekonomi tvingat förvaltningarna att redan tidigare effektivisera och inte återbesätta tjänster som blivit vakanta.

2 kommentarer

  1. Mr Cool

    …..grundproblematiken för Svensk industri? Jo, vi är inte längre konkurrenskraftiga gentemot vår omvärld eftersom ett högt löneläge framtvingat med maffiametoder av facket har försatt oss i den situationen. Har du sen funderat på varför det mesta är stängt på kvällar och helger och då inte minst i Sorsele? Jo, det kostar för mycket att ha öppet och därför minskar arbetstillfällena helt enkelt. Om det är en seger för facket betvivlar jag i det långa loppet och få kan väl påstå att det var en korrekt åtgärd av facket att framtvinga högre löner för kabinpersonalen mot bakgrund av SAS ekonomiska resultat. Men som du själv säger så framtvingar en svag ekonomi åtgärder som gjort Sorsele mindre sårbart och bra är väl det. Notera att den sittande oppositionen bejakar utan vidare tanke alla utgiftsökningar som V och MP föreslår för det är ju bara att höja skatten. Det är en ekonomisk företeelse som varje privatekonom strängt avråder dig som person att göra. Att sen ge bort 77 miljoner om dagen är fullständigt huvudlöst eftersom bl.a. Sorsele skulle ha god användning för en del av dessa resurser. Men detta flummande FÅR bara inte ifrågasättas. Tänk om Sorsele fått en spottstyver att Tanzanias bistånd!!!

  2. Mr Cool

    De som sysslat lite med företagande VET att man absolut försöker undvika att anställa folk och därför gör det bara när det är ABSOLUT nödvändigt. Varför, jo därför att ett av sosseregimen uppbygt konfiskatoriskt skattesystem och tillika skyhöga sociala kostnader gör att personalkostnader inte sällan utgör lejonparten av en produktionskostnad. Det är mot den bakgrunden som stora såväl som små företag leker med exelfiler innehållande nyckeltalanalyser och ser vad som händer med lönsamheten om man kan ta bort personal. Att ta bort personal är nämligen det snabbaste och effektivaste sättet att få balans på dålig ekonomi i ett företag. Den som tror att löneökningar gagnar glesbygden har enligt mig helt fel. Jag är idel öra hur vänsterblocket vill återställa arbetstillfällena utan standardmedicinen BIDRAG eller meningslösa AMS-jobb.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.