Bo Brydsten, Sorsele

Barn – bricka i konflikt

När föräldrar är i konflikt med skolan och använder media som påtryckningsmedel drabbas barnet dubbelt upp.

9 kommentarer

 1. Småbarns mamman.

  Detta är en kommentar totalt onödig från dej som är politiker i Sorsele. Du är förtroendevald av oss skattebetalare och ska ni tala så tala för oss invånare och inte emot. Det må hända att det är som du skriver att ett barn är en bricka i en konflikt men varför har man inte löst problemet tidigare för många är säkert medveten om vad det handlar om.
  Du har själv vuxna barn i dags läget och det är en annan sak att vara småbarns förälder i dag än när dina barn var små. Det är en helt annan press på oss föräldrar idag, både i jobbet och privat. Vi vill våra barn det bästa, vi behöver själva utvecklas, motionera, reflektera, andas och njuta av livet och våra underbara ungar som vi älskar villkorslöst. Samtidigt ska äktenskapet ges ut rymme och förhoppningsvis hålla. Det finns problem hos oss alla större och mindre och vi löser dem på olika sätt. Vi vet ju även att kommunen är ur fattig och att det dragits in massor av resurser i skolan som egentligen behövs. Hur fungerar det egentligen i den politiska världen?

 2. BIM

  Bo Brydsten är kommunalpolitiker och Eu-projektledare så han vet och kan glesbygdens villkor i det offentliga rummet.
  Eller???

 3. Bo Brydsten

  Det är synd att du ?Småbarnsmamma? inte vågar stå för dina kloka åsikter. Du resonerar på ett insiktsfullt sätt. Jag kommer nu att göra ett undantag, i vanliga fall kommenterar jag inte anonyma inlägg.

  Som förtroendevald ska jag tala för skattebetalarna men jag kommer definitivt också att tala för barnen. Deras röster måste även höras. Det är mycket tuffare att växa upp idag än det var för några tiotal år sedan. Men det är också mycket svårare att vara småbarnsförälder. Skolpersonalens arbetssituation är dessutom ansträngd till det yttersta.

  Vad jag menar med min miniblogg är att det under sådana omständigheter är av yttersta vikt att barnet finns i fokus när åtgärder ska vidtas för att lösa en utsatt situation för ett barn. Vuxna måste lägga all tänkbar prestige åt sidan och hela tiden fråga sig om detta gagnar barnet. Jag tvivlar dock inte ett ögonblick på att alla som är inblandade i ett läge där ett barn far illa vill dess bästa.

  Mitt intresse för barn är stort och om en stor del av min fritid inte ägnades åt politik skulle jag förmodligen lägga mitt samhällsengagemang i BRIS.

 4. Sett och hört

  ett barn som är i stort behov av vuxna stöttepelare, (den roll som föräldrarna borde ha) blir ”lurad” att visa upp sig i media, så går det ut över barnet. När föräldrar har dåligt omdöme och ofta ”ställer till det” för det utsatta barnet, så drabbas barnet!
  Synd att media inte gör en grundligare research innan de publicerar och bedömer vad syftet egentligen är.
  Stackars barn!

 5. Ragnvi

  Bra påpekat. jag syftar på medias ansvar.Många gånger gör de mer skada än nytta och särskilt när barn är involverade så borde det tänkas efter många gånger innan det skrivs. Det gör ofta ont värre.
  Det sägs att negativ uppmärksmhet är bättre än ingen, men jag tvivlar starkt.

 6. Småbarns mamman

  JA det är av yttersta vikt att barnet är i fokus håller med dej till fullo, men för mej känns det som att det är totalt onödigt att lägga ut en sån kommentar om föräldrarna som älskas villkorslöst tillbaka av sina barn. ALLA har ju tillgång till detta forum och jag tycker att man ska lägga kraft, ork, energi på det som är bra och positivt och inte strö salt i de sår som finns, ej heller ladda mera krut på de man vill stävja.
  För övrigt så finns det orsaker till allt, även till varför jag valt att vara anonym, men det är inte beroende på att jag inte står för det jag skriver utan för att jag inte orkar bära och bli inblandad i något som jag inte kan ro i land, men måste jag tiga för det?

 7. Bo Brydsten

  Jag håller helt och hållet med dig och önskar efter dina dina inlägg att jag inte lagt ut mina tankar på bloggen i här fallet. Men jag blir så fruktansvärt starkt berörd när barn far illa. Dina motiv för att vara anonym accepterar jag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.