Bo Brydsten, Sorsele

Optofiberfritt smalband i glesland

Jag har blivit ombedd att rapportera hur det gått sedan en tjänsteman på Telia kommenterat min förra blogg och bett mig fylla i ett rapporteringsformulär. Där nämnde jag att hastigheten på min mobila internetanslutning var på knappt mätbara 0,05 Mbit/s. Har skickat in den rapporteringsblankett jag ombads göra. Vet inte om den gick fram. I vilket fall har inget hänt så jag har även felanmält den vanliga vägen via 90200. Hastigheten har den senaste veckan legat på som högst 0,03 Mbit/s. Har testat farten med två olika datorer för att utesluta att det beror på datorn. Återkommer med käpphästen.

Mobile Connect
– Kan det vara korrekt?
Någonstans måste det ha läckt!
– Eller är något spräckt?
En tiondels hastighetsökning skulle räckt.

3 kommentarer

 1. Bjarne Linder

  Hej Bosse! I Fjällsjönäs är det inte heller någån större fart på telias mobila bredband (smalband)…..det funkar heller inte bättre via koppa trådar. ADSL finns inte på denna station. Surt köper…eller ingår man ett äktenskap med Tealias löften om att du ska ha bra fart om du har täckning på mobilen. Så är det då inte. Ju längre från masten man kommer ja , farten blir därefter.
  Vi som bor i gelsbygd och ser denna suveräna manick som ett alternativ till skyhöga kostnader av fiber får allt surfa l å n g sa mt…. om inte telia sätter en mast i byarna.
  //Bjarne

 2. Mr Cool

  Nå Brydsten, i tidigare inlägg orerade du om något som du kallade ÖVERVINSTER. Jag har tidigare bett dig förklara var gränserna går men du har duckat. Så därför frågar jag dig än en gång vad det är så företagarna förstår var gränserna går…………..

 3. Tystnaden bådar att ...

  Mr Cool,
  Mr Brydsten har varit tyst sedan 28 juli och skyller säkert på ”Optofiberfritt smalband i glesland”. Men sanningen är nog den, att han inte har något svar på din fråga. Fnoskler har ingen grund att stå på och kan därför inte besvaras.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.