Bo Brydsten, Sorsele

Förhastad omorganisation i Sorsele

Arbetet med omorganisation av den politiska strukturen har nu gått in i en intensivare fas. Jag har tidigare skrivit om mina farhågor i bloggen den 14 juni. Då skrev jag bl a:

– Vill vi ha en ytterligare elitisering av lokalpolitiken? Är inte makten redan idag koncentrerad till ett ytterst fåtal politiker?
– Kommer de ökade kraven på kvarvarande politiker att stöta bort vissa grupper?
– Vill vi ha ett ökat tjänstemannainflytande som kan bli en följd av en platt politisk organisation? Om inte – Hur undviker vi det?
– Finns risken att engagerande facknämndspolitiker tappar intresset då de inte längre har det ekonomiska verktyget?
– Har Ks-ledamöterna den kunskap som krävs för att besluta om specifika facknämndsfrågor?
Även om vi ska granska en ny politisk organisation med kritiska ögon får vi inte blunda för de positiva sidorna. För egen del kan jag se fördelar med det helhetsperspektiv som uppstår när Ks är den enda verksamhetsnämnden.
 
Men det som är upprör mig mest är de viljor som vill omorganisera när den nuvarande organisationen inte ens prövats en hel mandatperiod. Berörda har just börjat hitta sina arbetsformer. Vad är det som inte fungerar bra? Och varför?
Därför måste först en utvärdering göras för att få veta var bristerna finns. Sedan ställs frågan hur bristerna ska åtgärdas. Först därefter vidtas åtgärder. Inga förhastade beslut tack!

En kommentar

  1. Aha.

    Håller med Bo i det han skriver om ny organisation. Många demokratiska frågetecken som ”de ivriga” inte förstår vidden av. Experter/politiker med bred kunskap finns förmodligen inte. Dämpa ned detta trams, det kommer inte att fungera.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.