Bo Brydsten, Sorsele

Väganslag

Bärighetsanslaget till Västerbottens läns vägar har skurits ner till en tredjedel i Vägverkets förslag. Vi får hoppas att Region Västerbotten lyckas få verket att göra en rättvis fördelning av anslagen innan regeringen ska ta beslut i början av nästa år.

Oppositionen har sedan den ekonomiska krisen slog till höjt sina röster för att öka infrastruktursatsningarna i landet för att bibehålla sysselsättning och minska varslen. Nu får vi dessutom veta att Vägverket fått ut mera av sina satsningar under krisen eftersom det varit billigare att bygga vägar under lågkunjuktur. Med en rödgrön regering hade landet satsat sig ur krisen med bättre vägnät som följd.

En kommentar

  1. Vägmästarn

    Dina partikamrater i Landsting och Länsstyrelse har förmodligen gjort val som de inte berättat för dig.
    Tvärbanan, flyg och andra prioriteringar har som vanligt förordrats utan att inlandets befolkning fått reagera.

    Självklart är det så. Demokratisk mörkning från dina S.kompisar kan man säga. Som vanligt. Efter det att de odemkratiska valen gjorts vidtar det sedvanliga gnället från de som egentligen berörs av dessa prioriteringar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.