Bo Brydsten, Sorsele

Stad mot Landsbygd

Råkade titta till Debatt i gårdagens SVT. När en ung nöjesredaktör från Stockholm påstod att lantisarna bara var avundsjuka på stockholmarna som hade allt blev jag så förbannad att jag stängde TV:n.

Neej! Flytta regering och riksdag till Lappstockholm och alla statliga tjänster och bolag på pendelavstånd från Gunnarns flygplats. Bygg en LyckseleExpress-bana mellan Gunnarn och Lycksele och snabba kommunikationer till kommunhuvudorter inom 15 mils radie från Gunnarns flygplats. Låt marknadskrafterna ta hand om Hovet i sann Odellanda. Sedan kan den vackra staden Stockholm leva på sin historia och turismen med Arlanda som charterflygplats för turistindustrin. Tänk vad gott vi norrlandskommuner skulle leva på alla dessa tillkomna skatteintäkter. Exportråvarorna har vi sedan tidigare.
Etiketter: , ,

2 kommentarer

 1. Rune T

  Någon gång, men dessvärre på tok för sällan, så har Du rätt! Delar helt Din uppfattning om utspelet i programmet. Detta samt ett inlägg i ”Debatt” från ett M-märkt kommunalråd, Gunnar Oom / Danderyd, avseende mottagande av ensamstående flyktingbarn, som var helt fel, retar mig. Bäste Bo – rätt ska vara rätt och ibland hamnar Du på min sk sida av rättesnöret… Tack!

  Rune T

 2. Jan Nilsson

  Nu tycktes den stackars tjejen inte så väldigt begåvad. Jag tror inte hon är så högeligen representativ för 08:orna heller, även om det är skrämmande att såna tunna tankar finns.
  Det Handelskammaren trots allt kan ha rätt i är att systemet borde göras om och få en statlig ”bas”. Kommuner kan tydligen hamna i absurda situationer genom nuvarande utformning.

  Skrev just en bloggtext som tangerade saken:
  http://blogg.vk.se/jan-nilsson/2009/10/30/utjamning-143457

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.