Bo Brydsten, Sorsele

Kvinnors bidragsberoende

– Kvinnor ska inte göra sig bidragsberoende av Kristdemokraterna!

– Vi vill inte ha Jan Björklunds sorteringsskola där ungarna inte ens fått mjölktänder innan de ska utsättas för betyg!

Två slagkraftiga meningar om vårdnadsbidraget och skolpolitiken i Mona Sahlins inledningstal på partikongressen.

9 kommentarer

 1. Mr Cool

  Brydsten, vill erinra om att skapa ”bidragsberoende” över tiden varit en socialdemokratisk modell och att man nu åter försöker locka väljare med just höjda bidrag. Den kravlösa Svenska skolan har medfört att våra elevers studieresultat inte är konkurrenskraftiga internationellt. Det gäller att vara ”bäst i klassen” om man skall nå framgång. Men att allt som sägs på denna kongress är ljuv musik för dig förvånar mig inte. Nå…vad är övervinster än en gång?

 2. Mr Cool

  Med anledning av ditt inlägg ”Stad mot landsbygd” samt kvinnors bidragsberoende så har jag följande fundering. Om nu inte kvinnor skall vara bidragsberoende så varför skall då hela kommuner vara det. Skatteutjämningssystemet är knappast till Stockholmarnas fördel som senast betalade 14 MILJARDER i bidrag till övriga landet. Sen undrar jag skonsamt vilken naturtillgång Sorsele kommun har som ni kan bli rika som troll på….och på vad sätt tillhör denna naturtillgång Brydsten????

 3. Eberth

  På Östermalm, Lidingö eller Djursholm finns inga naturtillgångar som hela Sverige kan bli rik av. Det vet alla norrlänningar som under midnattssolen förvaltar skogen, vattenkraften, malmen och turismen.

 4. Mr Cool

  Eberth, medelinkomsten i Danderyd är 402902 kr och i Sorsele är den 186121 kr. Detta trots att ”naturtillgångar” saknas i Danderyd…..När det sedan gäller Brydstens kärnfråga om bidragsberoende så är skillnaderna minst lika stora. Det verkar som om Sorseleborna är dåliga på att förvalta sina tillgångar….

 5. moderaten

  Nu gör du mig besviken Mr Cool. Jag tycker ofta du satt fingrarna på viktiga saker. Här verkar du bara dum. Naturligtvis ska det ske en utjämning mellan olika landsändar. Naturresursområdet ska ha samma grundförutsättningar som landets administrativa och ekonomiska centrum.
  Mona Sahlins uttalanden ovan verkar också korkade. Hon har t.ex. äntligen ändrat sin syn på när betygssättningen ska börja så att skillnaden mellan henne och Björklund är tämligen liten. Patetiskt att yra om mjölktänder…

 6. Mr Cool

  Del 1. Bäste Moderaten, jag skall med några korta ord förklara vad jag avsåg med mitt senaste inlägg som hade sin grund i att signaturen Ebert gjorde ett floskelliknande uttalande om innevånarna bl.a. boende i Djursholm (del av Danderyds kommun) och där han menade att norrlänningarna i sin tur förvaltar skogen, vattenkraften, malmen och turismen. Har själv bott i över 10 år i Danderyds kommun och vet att kommunens politiker är ytterst sparsamma och som därmed har låg kommunalskatt eftersom den kommunala servicen går på sparlåga.

 7. Mr Cool

  Del 2. Jag påstår vidare att om man är markägare i Västerbotten så skulle en eventuell oljefyndighet på egen mark INTE utgöra enskild egendom utan är att betrakta som en STATLIG tillgång. Men skatteutjämning innebär f.n. att i samtliga kommuner i Norrbottens, Västerbottens samt Jämtlands län behöver invånarna ”bara” betala 18,6 öre per kilowattimme i elskatt, medan man i stort sett resten av landet betalar 28,2 öre per timme. Varför ska norrlänningar ha en elskatterabatt? Ska vi köpa argumentet om en återbäring för all vattenkraft som produceras norröver?

 8. Mr Cool

  Del 3. Ja, då borde i så fall upplänningarna ha skatterabatt på elen från kärnkraften i Forsmark.Eller är det en kompensation för höga uppvärmningskostnader, att det är kallare i Kiruna än i Uppsala? Men de totala boendekostnaderna är ju i sin tur dramatiskt högre i Uppsala. För att ett utjämningssystem skall bli någorlunda rättvist så borde det innebära ett totalt avskaffande av kommunalpolitik där sättet att styra och spendera pengar är olika beroende på ideologi.

 9. Mr Cool

  Del 4. Notera att det oftast är dom kommunerna som har rött styre som skriker efter andras pengar. Att som idag konfiskera pengar från återhållsamma kommuner stärker inte incitamenten för dessa att hålla igen utgifterna för har man spenderat skattepengarna så finns det ju ”ingenting att ta”. För vänstern är ju annars brist på pengar inget problem för det är ju bara att höja skatten.

  Har även försökt skriva ett inlägg om den besvärliga sophanteringen (Återvinningscentralen i Sorsele) men blir av någon anledning censurerad av VK:s redaktion ????

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.