Bo Brydsten, Sorsele

Norrland på efterkälken

Nu har Kammarkollegiet sagt sitt – det blir ingen storregion Norrland de närmsta åren trots att regeringen i januari klargjort att landstingen ska ersättas av kraftfulla regionkommuner. Kammarkollegiet har valt att stödja det moderata motståndet. Norrland måste få samma möjligheter som Region Skåne och Västra Götaland för att inte hamna på efterkälken. Norrlänningarna samarbetar redan inom områdena infrastruktur och hälso- och sjukvård. Men samverkan räcker inte för att vara konkurrensmässigt jämbördiga, norrlänningarna måste få tala med en röst mot Stockholm och Bryssel. Jag beklagar moderaternas motstånd till regionbildningen.

Om du vill veta mer om regionfrågan kommer Jan-Åke Björklund att informera om den under ett öppet möte i Sorsele Folkets hus den 7/12 kl 19.
Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.