Bo Brydsten, Sorsele

Avskaffa vårdnadsbidraget

DN:s ledare argumenterar idag för att vårdnadsbidraget bör avskaffas. Jag delar den uppfattningen.

Vårdnadsbidraget förhindrar att så många som möjligt ska ut i arbete, det förhindrar jämställdheten och det förhindrar integrationen.

Avskaffa vårdnadsbidraget!

 

4 kommentarer

  1. Eberth

    Vårdnadsbidraget ger barnet möjlighet att få börja sitt liv i en förälders trygga famn – inte i ett kollektiv där klorna dagligen vässas allt vassare.

  2. Mr Cool

    Brydsten, syftet med vårdnadsbidraget är att ge föräldrar möjlighet att tillbringa mer tid med sina barn samt göra det möjligt med en mjukare övergång mellan föräldraledighet och arbete. Men jag är helt övertygad att om reformen kommit från det röda laget hade du tyckt att den varit alldeles förträffligt. Du menar också att det förhindrar att så många som möjligt ska ut i arbete men ser inte konsekvensen att arbetslösheten blir ännu större. När det gäller jämställdheten så verkar inställningen vara att produktiva människor skall tas från sina arbeten för att byta blöjor!!!!

  3. Don`t

    Ähh..tycker vi ska fortsätta med vårdnadsbidraget men vi ska ändra reglerna. Endast mannen i en heterosexuell familjekonstellation kan vara hemma och lyfta bidraget. I samkönade familjer med barn, ska däremot båda föräldrarna kunna söka bidraget. Fast det är klart….kanske blir svårt för Bo Göran Hägglund och hans polare i det blåsvarta laget att acceptera:-)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.