Bo Brydsten, Sorsele

Apotekens avreglering

När Göran Hägglund och regeringen avreglerade ett av världens bäst fungerande apotekssystem var det bl a med avsikt att läkemedlen skulle priskunkurrensutsättas. Vad har hänt? Knappt har avregleringen sjösatts så höjs priserna i genomsnitt med över 10 procent. Någon som blir förvånad? Inte jag, nu ska konsumenternas kostnader fylla fler fickor.

En kommentar

  1. Mr Cool

    Världens bäst fungerande apotekssystem…..sist jag skulle köpa huvudvärkstabeletter i Sorsele var det STÄNGT. Du verkar heller inte inse att det är internationella läkemedelsjättar som styr prisbildningen och allt löses inte med konkurrens om reglerna sätts ur spel. Men tror du att ett förstatligande av Mc Donalds skulle innebära billigare hamburgare??? Jag bor utomlands och här är apoteken öppna dygnet runt men med lite olika priser så jag väljer det billigaste. Produkterna är ungefär lika de som finns i Sverige men väsentligt billigare. Det folk kan betala styr priset..höga löner-högre pris

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.