Opinionsundersökning

Siffrorna i VK:s opinionsundersökning för Umeå är naturligtvis nedslående för folkpartiet. Dels för att det angivna stödet – 3 procent – är nedslående för folkpartiet, dels för att de så markant avviker från det intryck jag fått under valrörelsen i Umeå.

Spionintrånget har uppenbarligen betydelse och jag har tidigare gett uttryck för min frustration över detta. Samtidigt: en opinionsundersökning är en undersökning (denna gång dessutom med få undersökta och ett relativt stort bortfall i svarandefrekvensen vilket kan slå mot mindre partier). Väljarnas verkliga dom kommer på söndag.

Jag tror, som en ledaren i VK framhåller, att denna undersökning trots allt måste tas med en rejäl nypa salt. Felmarginalen är stor.

Folkpartiets agerande under valrörelsens sista dagar har stor betydelse för valutgången. Nu åker jag till valstugan och tar itu med spurten. Tillsammans med partikamrater.

Några viktiga skäl att rösta på Folkpartiet: skolan i Umeå måste förändras och förbättras. Skolan kan inte enbart finnas till för teoretiker. Det ska vara möjligt att välja en yrkes- eller lärlingsutbildning. Mer entreprenörskap i skolan innebär fler företagare. Umeå behöver många ny företagare vilket skolan kan hjälpa till med.

Folkpartiet arbetar för att ringleden runt Umeå byggs snarast. Den trafikinfarkt som Umeå plågas av just nu måste behandlas.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.