Ett par timmar kvar

Nu är det ett par timmar kvar till dess vallokalen stänger. Delar av dagen har jag delat valsedlar utanför min egen vallokal "Sandabrånet". Kul att prata med alla människor och härligt väder. Det märks att det är högtidligt att gå och rösta. Förstagångsväljaren går vanligtvis tillsammans med mamma och pappa till vallokalen. Åtskilliga ska sedan efter välförrättat värv (eller val) gå hem och dricka kaffe.

Hur känns det? Är det vanligaste frågan i dag. Bra, det känns fantastiskt bra. Alla opinionsmätningar tyder på en Alliansseger på riksplanet. Det är viktigt, också för oss i Umeå. Oavsett om det blir maktskifte här eller ej. Att regeringen makten innehas av andra än socialdemokrater är en välgärning för Sverige. Jag är innerligt trött på alla utspel och regeringsjippon. Socialdemokraterna i Umeå brukar aldrig vara sena att ställa upp som statister. Nu är chansen påtaglig att det blir ett slut på dessa dumheter. Skönt.

Dessutom betyder det mycket för oss borgerliga företrädare här att ha en mer direkt kanal till kanslihuset. Och Umeåborna tjänar på detta.

Ikväll väntar valvaka på Skytten kl. 19.00. Många har anmäl sig. 22.20 kommer taxin och hämtar mig för vidare transport till TV-huset och Västerbottensnytts sändningar. Förhoppningsvis har vi vid det här laget svaret på hur svenska folket och umeborna röstade.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.