Umeå Folkets Hus

Tidig morgon på väg till Stockholm. Valrörelsen är slut och vardagsrutinen tar över. Idag liksom många andra fredagar är det Sveriges Kommuner och Landsting som träffas. Som styrelsemedlem blir det många möten som jag ska delta på.

Arbetet består mest i remissvar. Fördelen är att jag är uppdaterad på vad som händer inom politiken, nackdelen är att pappersbuntarna är tjocka och tiden knapp. Det är mycket att läsa.

Maria Lundqvist Brömster tog hem riksdagsmandatet för Folkpartiet. Jag är jätteglad för att det gick vägen för Maria. Just nu räknas kommunvalen och först därefter landstingsvalen.

Ikväll har Umeå Folkets Hus stor fest. Ett Folkets Hus som jag har haft många synpunkter på under årens lopp. Är det verkligen rimligt eller motiverbart att kommunen lägger in en massa pengar? Vad händer om en privat fastighetsägare vill konkurrera? Undrar just om det inte kan betraktas som osund konkurrens.

Sedan är det en annan sak att Umeå Folkets Hus är en jättetillgång för Umeå och dessutom har vunnit många priser – inte minst på att vara service inriktade. Folkpartiet hade ett kommunalt riksmöte för några år sedan och var verkligen nöjda med allt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.