I kulturens tecken

En vecka i kulturens tecken. Söndagkväll samisk konsert "mycket bra", tisdag Porgy and Bess "fantastiskt bra", torsdag invigningskonsert på Jazzfestivalen – något extra. Umeå har verkligen ett fantastiskt kulturliv. Frågan är om det finns någon stad utanför storstäderna som kan ens komma i närheten. Dessutom lätt tillgängligt. Allt nära till och med tillgång till både kollektivtrafik och parkeringar. Fantastiskt och mer blir det ?

Nu är jag på väg till Ryssland med flyg från Umeå. Som avgående ordförande för Internationella Blå vägen känns det kul att få komma till Karelen och hålla kongress. Under den period som jag har varit ordförande har vi äntligen lyckats få med ryssarna i styrelsen.

Att flyga idag känns lite så där. Fram till igår var det bestämt att jag skulle flyga till Stockholm på förmiddagen för att delta på partistyrelsen (och hem kring lunch). Framför allt var jag angelägen om att bjuda in fp:s ministrar till Umeå personligen.

Stormvarningarna gjorde dock att det kändes osäkert på om jag skulle hinna i tid till Rysslandsflyget från Umeå. Allt tycks emellertid flyta som det ska ännu så länge när det gäller flygtrafiken. Men det blev inget besök i Stockholm för mig idag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.