Fugelsang inställd

Det blev ingen rymdfärd förChrister Fuglesang i natt. Många var vi säkert som satt framför TV:n och tittade på nedräkningen. Det var bara att gå och lägga sig igen. Trist för honom och för alla oss andra.

Idag sammanträder folkpartiets partistyrelse i Stockholm. En av diskussionspunkterna är ansvarsutredningen. Det är hög tid för oss som bor i Umeå att säga vår mening. För stunden tycks det finnas två olika idéer om placeringen av Västerbotten. Det ena tillsammans med Norrbotten och det andra en storregion där också Västernorrland och Jämtland ingår.

Resonemangen går åt olika håll. Geografiskt, det blir för stort med 4 län alternativt att det måste finnas 1 miljon invånare om det ska bli en fungerande region. Jag är helt övertygad om att det krävs ett större befolkningsunderlag än vad Norrbotten och Västerbotten har tillsammans. Framför allt är jag angelägen om att Ö-vik och Umeå måste komma närmare varandra. Länsgränsen har varit förödande för utvecklingen. Riv hindren och se möjligheterna är min devis.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.