Gammalt som gatan

Ny idéer och friska tankar är oftast positiva i politiken. Men en del saker låter nytt men är gammalt som gatan. Det som var dåligt förr har oftast inte blivit bättre idag. Jag tänker på förslaget från Malmö att förbjuda alla språk utom svenskan i klassrummet (gäller sannolikt inte språklektionerna) För mig påminner detta om att samerna förbjöds att tala sitt modersmål i skolan – ett mycket märkligt och förkastligt förslag. Är det tillåtet att tala med en bred skånsk dialekt?

Läser just Maja Hagermans, Det rena landet Om konsten att uppfinna sina förfäder. En spännande läsning om hur bilden av svenskarna som ett folk med unik härkomst skapades. Den rekommenderas verkligen till läsning.

En höjdare på bio just nu är Borat. Fördomar och förutfattade meningar kan också göras om till en skrattfest. Men filmen lämnar också mycket att fundera på långt efter det att föreställningen är slut.

Nästa vecka börjar allvaret i politiken. På måndag återfinns jag som pryo på socialtjänsten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.