Bygg på Ön

Umeborna kan grovt delas i två grupper: de som bor på Ön och de som skulle vilja bo på Ön (eller tycker att det är bra att andra kan få bo på Ön). Det blir allt mer uppenbart när synpunkterna på att bygga på Ön strömmar in. Aktivast av alla är naturligtvis de som bor på Ön idag. Ett av argumenten från deras sida är att socialdemokraternas handlingsprogram (vilken årgång framgår ej) är försiktig när det gäller byggnation. Det kanske är sant men det är ett dåligt argument.

För politikerna finns det också två handlingslinjer. Det första är att inte föreslå något som retar någon, dvs. bli populär på att säga nej. Att inte vilja förändra är det lugnaste förhållningssättet i politiken. Inte minst inom det egna partiet. Partierna består i hög utsträckning av umebor 50 år och äldre.

Men utveckling kräver förändring i det bestående. Den som vill utveckla Umeå kan inte bara hänvisa all nybyggnation ett par mil bort. Visserligen känns det kanske bekvämt eftersom det inte finns några klagande grannar men det som är lätt är inte alltid det bästa.

Nu börjar en spännande tid med diskussioner om hur det ska bli på Ön. Jag vill vara med och förändra Umeå, att fler får möjlighet att bo på Ön. Jag tillhör gruppen som gärna skulle vilja bo på Ön någon gång i framtiden – men vad viktigare är: jag vet att väldigt många skulle kunna tänka sig att flytta till Ön om den utvecklades i förhållande till dagens situation.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.