Ska kvinnor tiga i församlingen?

Är det bara kvinnor som ska tiga i församlingen eller gäller det också folkpartister? Att jag på min blogg kommenterar ett dokument som jag har fått i min hand, anser kulturpolitikern Örjan Swedberg vara antidemokratiskt. Obegripligt.

Är det inte just det som är demokrati? Att alla har möjligheter att uttrycka sin åsikt, oavsett hudfärg, kön och bakgrund.
Självklart måste den kulturpolitiska debatten kunna föras av personer utanför kulturnämnden. Också på nätet. Uppenbarligen tycker Swedberg att kulturnämnden ska ha ensamrätten till detta. Men det privilegiet har inte han och de andra ledamöterna. Får jag ett politiskt dokument framför mina ögon är det min självklara uppgift att kommentera det.

Nämnden fattar så småningom beslut, det är inte min sak. Men självfallet tänker jag säga vad jag tycker.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.