När det snöar i Stockholm stannar Sverige

Flygförseningar igen. Även ett lätt snöväder på Arlanda innebär att övriga Sverige försätts i väntläge. Umeå har mycket att lära ut på detta området.

Lagstifta om att hundar får vara ensamma max sex timmar var ett förslag som lanserades på nyheterna igår kväll. Hundar är flockdjur och behöver sällskap (förutom rastning förståss), var budskapet.

Det är ett märkligt land vi lever i. Många gamla tvingas till ensamhet mer eller mindre fångna i sina lägenheter. Hemtjänsten kommer och besöker med jämna mellanrum men däremellan är det långsamt.

Det är hög tid att Sverige vågar se sanningen i vitögat. Även människor mår dåligt av ofrivillig ensamhet. Alla som vill ska givetvis bo kvar hemma så länge det bara går men det finns en växande andel som gärna byter bort ensamheten och tysnaden mot mänskligt sällskap och någon att prata med.

Det är inte bara hundar som behöver sällskap – det gör även vi människor för att må bra och ha livskvalité. Ensamheten tenderar att bli välfärdssamhällets värsta gissel.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.