Tid att ploga isen!

Ny friidrottsarena är det stora resultatet av en dag i kommunfullmäktige. Det känns verkligen kul att Umeå är på framkant. Var? Ingen vet men det finns som vanligt flera idéer.

En överraskning för mig var att kommunens nya fritidsnämndsordförande Lena Sandlin är positiv till långfärdsskridskoåkning. Hon välkomnar initiativ från enskilda och föreningar för att få till stånd banor. Dessvärre är väl Nydalasjön utesluten pga. osäkra isförhållanden men Stöcksjön och Tavelsjön var några tänkbara sjöar. Säkert kan det finnas fler ställen som kan kandidera.

Förhoppningsvis kan det bli något av detta efter alla år av motstånd. Utifrån detta uppmanar jag alla entusiaster som jag har talat med under årens lopp att ta kontakt med Lena Sandlin och diskutera mera. Nu finns det förhoppning om att det kan hända något på den fronten. I annat fall var hon ute på hal is i fullmäktige.

Umeå är återigen en riksnyhet. Ett scengolv rasar på Norrlandsoperan och två (2) bombhot på två dagar. Bränder och bomber tycks ha en smittande effekt. Den uppkomna epidemin måste stoppas.

Tämligen uppenbart är att golvet i Black Box är byggt för att bära en stor last av läktare och publik för opera, teater och musik. Men tydligen krävdes att publiken var stillsam och sittande. Jag kan bara känna en stor tacksamhet för att de mänskliga skadorna trots allt var begränsade. Alla förstår att det kunde ha gått betydligt, betydligt mycket värre.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.