Tufft att bli äldre

Att jag som gammal inte ska behöva acceptera att det kommer en ny person från hemtjänsten snart sagt vid varje tillfälle tycks alla parter vara överens om. Däremot är jag inte riktigt lika säker på att det fungerar i praktiken.

Förmiddagen ägnades åt kommunens äldrepolitik. Det kommunala pensionärsrådet sammanträdde. Mycket av det som Folkpartiet och framförallt Marianne Normark (numera gruppledare fp på landstinget) har drivit genom åren är på väg att genomföras. Någon att vända sig till med äldrefrågor hos socialtjänsten, uppsökande verksamhet, hemtjänst utan biståndsbedömning mm.

En sak som inte är genomförd är legitimationstvång inom äldrevården. Att jag som mottagare av hemtjänst ska kunna kräva att den som kommer ska kunna legitimera sig själv och sitt uppdrag. Visst är det underligt att det går att åka till månen (och tillbaks) men att kräva legitimation från hemtjänsten, det är omöjligt. Man kan det man vill, finns det ett uttryck som säger och jag är beredd att hålla med.

Tandläkaren tog knäcken på mig efter lunch. Några timmars arbete senare har jag fortfarande inte hämtat mig. Nu väntar en trevlig middag med det Kommunala pensionärsrådet innan jag gör helg. För min del måste dock maten vara lättuggad.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.