En vanlig dag

En vanlig dag i politiken. Sammanträdet med Socialnämnden startar 08.30. Alla är i stort sett överens i alla ärenden. Socialtjänsten måste bli bättre på utvecklingssamtal, det finns mycket att önska när det gäller försörjningsstödet. Varför får så många unga gå utan sysselsättning så länge?

Min egen tro när det gäller det sista är att någon annan än kommunen ska ge sig på den uppgiften. Jag är övertygad om att det skulle bli mer fart i frågan om ett privat företag skulle få betalt för att se till att fler ungdomar kommer i arbete. Mitt förtroende för kommunen är inte särskilt högt. Överhuvudtaget tror jag att det behövs mer nytänkande och mindre av bekväm uttaxerande av pengar (från förvaltningen) för att det ska hända något. Det är positivt med fler aktörer på marknaden.

Eftermiddagens sammanträde var på Sveriges Kommuner och Landsting i Stockholm, en intressant diskussion om hur Sverige ska lägga upp Europakonferensen om demokrati i juni. Tillsammans med tjänstemän från olika regeringskanslier, riksdagsmän som sitter i Europarådet och den gruppen som jag själv tillhör (kommun och region företrädare i Europarådets lokala kammare) diskuterades programmet för demokratikonferensen, kampanjen mot våld mot kvinnor och svenskt ordförandeskap i Europarådet andra halvåret 2008.

Även lokalpolitiker har en viktig uppgift att fylla i europasamarbetet. Efter fyra år i Europarådets lokala kammare är jag fullständigt övertygad om vikten av att vi på det "lokala planet i Europa" träffar varandra och diskuterar vardagsfrågor.

Den resolution om ’Trafficing’ som jag undertecknade i Strasbourg för Umeås räkning har nu antagits i 25 svenska kommuner och 1 landsting. Det går framåt även om det går långsamt.

Imorgon har jag tänkt att läsa Ansvarsutredningen. Det mesta är redan känt men det finns mer att läsa. Hela utredningen handlar inte om att rita kartor.Återkommer med min syn på den framtida regionindelningen i Sverige och Norrland.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.