Vänta ej på Vägverket!

Vägar behövs om sanningen ska fram. Idag är Lars Lilja (s) arg för att Lars Leijonborg innan valet gick ut och deklarerade att det bör vara möjligt att betala vägbyggen med offentligt-privat-partnerskap. Ett sätt att tidigarelägga bygget när Umeås vägpengar försvann till Trollhättepaketet.

Lilja kallar det för löftesbrott men sannolikt är det precis tvärtom. Leijonborgs recept kommer att göra susen. Vägpaketet kommer att komma tillstånd om Umeå kommun beslutar sig för att förskottera. Förhoppningsvis går det också att få med det privata näringslivet (Volvo). I just detta fall gäller vad som är bra för Volvo är också bra för Umeå.

Upp till bevis de partier som tycker att det är viktigt att Umeå växer och att fler investerare söker sig hit. Vägfrågan har blockerat investeringarna länge nog. För ett renare Umeå, bygg en västlig bro. Förskottera pengarna till vägpaketet.

Den som väntar på vägverket får dessvärre vänta förgäves.

En kommentar

  1. Conny Karlsson

    Jag kan stödja förslaget att förskottera en västlig dragning av E4an men absolut inte en ombyggnad av Kolväcksvägen. För flyttas E4an dit då flyttas även den dåliga miljön till 30-40 tusen boende längs Kolbäckvägen och det är fler som drabbas än att E4an går där den går idag. Dom senaste forskarrönen visar att barn och gamla far mycket illa av dålig miljö, och i I-20 skogen och Västerslättsängarna finns inga boende.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.