Ryktet om Leijonborg

Förvånad vaknar jag och inser att Folkpartiet i Västerbotten enligt en rad medier anser att Lars Leijonborg ska avgå. Lika förvånade partikamrater hör av sig och undrar vem som har fattat ett sådant beslut.

I verkligheten var det nämligen precis tvärtom. Länsförbundsårsmötet den 31 mars i Nordmaling, avvisade med överväldigande majoritet ett yrkande från några deltagare att "valberedningen ska förebereda arbetet med ledarskifte i partiet i god tid före valet 2010".
Istället skulle länsförbundsordförande prata med valberedningen om att det finns en diskussion om ledarskapsfrågan, men något beslut om att Leijonborg ska bytas ut fattades inte.

I ett halvårs tid har jag fått ett samtal i genomsnitt en gång i veckan från någon redaktion med frågan om Leijonborgs ställning och om partikamraterna lokalt inte tycker att det är dags att han bytts ut. Jag är naturligtvis inte den enda som har fått dessa frågor. Mediernas tolkningsföreträde är just nu att minsta oklarhet slås upp som att omedelbara avgångskrav nu reses.

Det går säkert att "tolka" ett årsmötes intentioner på många olika sätt. Därför avstår jag från en sådan tolkning, i synnerhet som jag var årsmötesordförande – och håller mig till protokoll och innehållet i det beslut som faktiskt fattades. Och de är solklara.

2 kommentarer

  1. lasse westerlund

    OK – inget beslut om Leijonborg men missnöjet jäser uppenbarligen. Kan inte du, Britt-Marie, tala om var du står. Du måste väl ha en egen uppfattning och inte bara invänta ett ev beslut i något fora.

  2. Britt-Marie

    Ingen sitter för evigt på sin stol. Leijonborgs mandat är fram till landsmötet i höst och då hoppas jag att han blir omvald för ytterligare två år. Vad som händer därefter är det för tidigt att uttala sig om nu. Min blogg tog fasta på det faktum att det faktiskt inte är sant att påstå att Västerbotten har fattat beslut om att Lars Leijonborg ska avgå (läs kickas).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.