Fler i arbete

Vägen till integration går via arbete. Idag när vårpropositionen läggs känns det bra att regeringen satsar hårt på arbetslinjen. Att Sverige går från ett tillstånd där den som en gång blivit arbetslös mer eller mindre satt fast i den positionen, där den som blivit sjuk inte kunde komma tillbaks till arbetslivet och invandrade från andra länder inte släpptes in i den svenska gemenskapen.

Det ska inte vara och behöver inte vara på det sättet. I Umeå lever 25% av utrikes födda på försörjningsstöd. En effekt av en sedan åratal felaktig politik. 1 miljon svenskar får sin försörjning genom olika försörjningssystem (70-talet var det hälften av den siffran).

Jag vägrar att tro att alla dessa människor varken vill eller kan komma tillbaks i sysselsättning.

Umeå kommun tillhör fortfarande en av de sjukaste arbetsplatserna i hela Sverige. Hur är det möjligt?

Sammanfattningsvis om vårproppen: Enklare och mer lönsamt at starta och driva företag, reformpaket för att förstärka integrationen av utrikes födda, jobbpaket för att bekämpa ungdomsarbetslöshet och fler i arbete.

2 kommentarer

  1. Jörgen

    Britt-Marie-

    Ditt parti har väl alltid varit en av dom drivande när det gäller en generös flyktingpolitik.

    Du skriver att 25% procent av utrikes födda lever på försörjningsstöd här i Umeå.

    Så länge ni politiker inte kan erkänna att flyktingpolitiken varit totalt misslyckad så ger ni det hemska partiet Sverigedemokraterna en jättechans att vinna röster där.

    Såg för övrigt en debatt mellan SD:s Jimmie Åkesson och FP:S Erik Ullenhag (förresten hur kan ni släppa fram en sån katastrof) där tyvärr Åkesson vann på knock, tyvärr.

  2. Kugge

    Men fp har väl varit det parti som kritiserat den förda politiken mest. De har ju fått mycket skit för att de vågat ta upp den frågan. Fp vill ha en generös flyktingpolitik med en välfungerande integrationspolitik. Just utanförskapet har, tillsammans med skolan, varit fp:s paradnummer senaste åren.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.