Räcker pengarna i Umeå?

Första budgetdagen för budgetberedningen i Umeå Kommun är till ända. En lyssnande dag där nämnderna fått presentera sina äskanden. Varje nämnd har givetvis sina önskemål och argument.

Socialnämnden brottas med att pengarna inte vill räcka för att uppfylla det som medborgare med olika former av handikapp har rätt till. Verksamheten måste ständigt utvecklas för att få pengarna att räcka till många fler.

Försörjningsstödet är ett annat område som visserligen är bra mycket lägre nu än vad det var för ett antal år sedan men ändå är stigande. Färre uppbär försörjningsstöd men under längre tid och som enda försörjningskälla. Jag är fullständigt övertygad om att det finns mycket mer att göra. I socialnämnden kommer föresten Alliansen yrka för att fler än kommunen ska kunna förmedla arbete och sysselsättning till ungdomar. Bemanningsföretagen har visat att det går att göra mer. Det behövs förnyelse på alla områden och varför inte låta någon annan pröva. Det är ju trots allt resultaten som räknas och går det inte få resultat på det ena sättet så är det hög tid att pröva något annat.

Låt bemanningsföretagen pröva att få fler i sysselsättning. Ett så kallat "vinn, vinn" projekt. Bra både för kommunen och för den person som kommer i sysselsättning

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.