Leijonborg avgår

Jag är inte alls förvånad. Tillbringade helgen på Folkpartiets kommunala riksmöte i Örebro. Redan i lördags var jag övertygad om att timmarna var räknade för Leijonborgs partiledarskap. Det var inte längre en fråga om "om han ska avgå" utan snarare "hur många timmar är det kvar". I detta har jag nu blivit sannspådd. Vad jag beklagar är partiets oförmåga att hantera processen intern.

Vem blir ny partiledare blir nästa stora mediafråga. Jag har redan uttalat mig för ett antal media om att min egen kandidat är Cecilia Malmström. Men om det är Västerbottens samlade uppfattning har jag ingen uppfattning om idag. Frågan är helt enkelt inte diskuterad. Det är dessutom helt okänt vilka kandidater som står till förfogande. Mediasåpan kommer alltså att fortsätta. Landsmötet i början av september väljer till sist ny partiledare.

2 kommentarer

  1. Kugge

    Cecilia Malmström skulle vara lysande. Jan Björklund har i och för sig växt i mina ögon sedan han blev minister och är dessutom ett kändare ansikte men Malmström är fantastisk.

  2. Libra Liberal

    För allt i världen! Inte Björklund! En ung frisk fläkt skulle jag önska. Birgitta Olsson är mitt förslag. Vaken, ideologiskt klar, skärpt, skicklig debattör, fantastisk i media och en socialliberal av klass. Hon är ung, saknar kanske erfarenhet, men om det finns bra folk omkring henne kommer det att fungera. Hon kan matcha Sahlin!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.