Jan Björklund föreslås som ordförande

Umeås folkpartister har satt ner foten när det gäller partiledarfrågan inom Folkpartiet. Frågan diskuterades grundligt på det senaste gruppmötet. Jan Björklund var det klart populäraste namnet som ordförande för partiet. Cecilia Malmström har redan avböjt ordförandeskap och var därför inte aktuell att nominera. En och annan funderade på om Peter Örn möjligen kan göra "come-back" i partisammanhang. För tidigt att säga tyckte flertalet. Partisekreteraren Erik Ullenhag var ytterligare ett namn i diskussionen.

En man som ordförande kräver två kvinnliga vice ordförande var en devis som många stämde in i.

Att Cecilia Malmström, EU – minister från Göteborg som många gärna hade sett som ordförande nominerades till 1:e vice ordförande var inte överraskande. Tämligen självklart tyckte många.

Mer nytänkande blev det på 2:e vice ordförandeposten. Utan inbördes gradering var det flest antal personer som uttalade sig för Birgitta Ohlsson, riksdagsledamot och kvinnoförbundsordförande bl. a och Nyamko Saboni, Integration- och jämställdhetsminister. Orädda och starka kvinnor som vågar säga ifrån behövs i folkpartiet och i svensk politik.

Umeå har gjort sina val och skickar vidare budskapet till valberedningen. Det ska bli spännande att följa den fortsatta processen fram till landsmötet i september. Att Björklund blir ordförande är ingen högoddsare. Men kan Birgitta Ohlsson bli andra vice ordförande?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.