Kaffepaus i fullmäktige

Kommer SAS att klara sig eller var den nyss avslutade strejken början till slutet? DN spekulerade vilt om att det kan bli uppköp av Lufthansa eller Finnair. Många resenärer har i alla fall prövat på att åka med konkurrenterna. Hur det går får framtiden visa.

Måndagens kommunfullmäktigesammanträde var ingen höjdare. Att döma av VK-reportaget var kaffedrickandet betydligt populärare än att delta i debatten och framför allt lyssna på vad partikamrater och fullmäktigekamrater hade att anföra. Vid nästa sammanträde kommer jag att väcka frågan om reglerad kaffedricknings tid eftersom det tycks vara den viktigaste händelsen och av hänsyn till ledamöterna (kul om någon är i salen när talarstolen entras) borde pausen ske samtidigt. Var det inte något åt det hållet som de strejkande SAS-medarbetarna krävde.

Tillsammans med bl. a. Fredrik Lundkvist (tidigare vänsterpartist i Umeå) är jag i Ankara för ett jämställdhetsseminarium. Förutom fyra personer från Sverige ser det ut att bli 15-20 deltagare från Turkiet. Det känns spännande och roligt att få lov att vara med. Fredrik har ett förflutet som jämställdhetsutvecklare på Sveriges Kommuner och Landsting (SKL), jag själv har jämställdhetsuppdrag inom Europarådets lokala kommare. Dessutom finns det i gruppen en fristående konsult och en tjänsteman från SKL

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.