Varför flytta biblioteket?

Måndag och vardagspolitiken går igång igen. Ny säsong, men ack så gamla frågor.

Vart tog ungdomens hus vägen? Varför har upphandlingen avstannat? När jag försöker få grepp om frågan mumlas det något otydligt om att Partiet inte länge vill upphandla.

I nyhetsinslag har det från socialdemokratiskt håll framskymtat att "ungdomens hus" och det i framtiden till kajen flyttade biblioteket (som i vart fall vissa politiker i olika sammanhang förfäktat) skulle kunna samordnas. Vad är det som driver denna önskan att flytta biblioteket? Finns det några köpare till fastigheten där biblioteket finns idag? Eller handlar det om att finansiera det underjordiska garaget genom fler affärsfastigheter (verkar inte helt osannolikt)?

Fanns det inte ett stort motstånd alldeles nyss att bygga stora hus på kajområdet? Om så inte är fallet kanske det vore enklare att fundera på om det inte skulle finnas mer shoppingutrymme i de fastigheter som finns ner mot kajen/Storgatan.

Ibland tror jag att det är idébristen kring kulurhuvudstadsåret som är skälet till att biblioteket ska flyttas. Luleå har byggt ett nytt fint kulturhus, Halmstad har byggt ett bibliotek vid vattnet. Umeå vill också vara berömt för ett nytt kulturhus.

Om så är fallet varför inte gå vidare med ett konstnärligt Campus och ett filmhus. Det gäller att tänka nytt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.