Lennart Holmlund måste läsa på om reglerna

Lennart Holmlund, som ju inte accepterar kommentarer direkt till sin blogg i VK, har ondgjort sig över Folkpartiets förslag om professionella styrelser i kommunala bolag. Holmlund talar om kommunallagen och jag har ingen som helst anledning att tro att han inte behärskar den. Däremot har han uppenbarligen helt missat att aktiebolag, OAVSETT ÄGARE, lyder under en annan lagstiftning! Här finns inget krav på att styrelseledamöterna ska vara skrivna i kommunen.

Helt uppenbart tycker Holmlund att ordföranden gjorde rätt, som agerade bakom ryggen på sin VD i sitt försök att strö grus i det maskineri som är mycket känsligt i samband med en omorganisation. Företagets bästa, minsann!

Nej Du, Lennart, vi tror på den enskilda individens kompetens – oavsett kön, ursprungligt medborgarskap eller för den delen sexuell läggning. Vi tror också på en rak och ärlig kommunikation, vilket inte ger utrymme för en styrelseordförande att ranta bakom ryggen på den verkställande direktören.

3 kommentarer

 1. My Andersson

  Lennart Holmlund har suttit som kommunalråd med stöd från sina väljarna i många många år, men du fick sparken efter tre år! Då kan man ju fråga sig vem det är som behöver läsa på! AVUNDSJUKA kan man kalla ditt inlägg för…

 2. Stefan Andersson

  Man måste verkligen vara blind för allt annat än S om man inte ser att nuvarande konstruktion i kommunala bolag är odemokratiskt Bertil Hammarstedt styr och ställer efter sitt eget huvud, han har väl inte ens något väljarmandat, han har ingen politisk position utan verkar som en grå men mycket stark eminens. Hans agerande har kostat ett kommunalt bolag miljonbelopp, dels i två avgångsvederlag, dels i kostander för ytterligare rekrytering och badwill för bolaget. Om detta hade hänt i en normal bolagsstyrelse hade stämman knappast gett styrelsen ansvarsfrihet utan den hade fått gå. Men som konstruktionen är i Umeå så kan sådant här passera, det är helt uppåt väggarna. Oavsett vilken partifärg man har måste man ju kunna se att det är ett vårdslöst handhavande av kommunala medel, nog kan väl även sossar göra fel? Eller är ALLT fel som kommer från det ena hållet och ALLT rätt som kommer från det andra? Som Tage Danielsson sa, ”Utan tvivel är man inte riktigt klok”

 3. Maya

  Bertil Hammarstedt är inte förtroende valdoch har en av kommunens finaste tjänster!Därmed är han inte problemet. PROBLEMET är dem ODUGLIGA politikerna som utan politiken skulle vara arbetslösa.
  Det är något Britt-Marie borde veta, hon är en av dem!!
  Inte har hon heller haft något vettigt att skriva den senaste tiden ser jag… :/
  hmm…
  Avundsjuk, Oduglig…
  Vad ska det blir härnäst av henne?
  Ingenting kanske…?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.