Kärnkraft mm

Det känns ganska bra att vara folkpartist nu. Att vara politiskt aktiv är naturligtvis att vilja påverka och det gör verkligen folkpartiet. Jag tänker då inte bara på att vi är en del av regeringen utan också att socialdemokraterna mer och mer inser att vår politik har varit den rätta. Omsvängningen i skolpolitiken är ett självklart exempel. Där skrädde ju socialdemokraterna inte orden före valet men ett år senare verkar de "förnya" sin politik genom att ta efter det folkpartiet påpekat i åratal.

Nu höjs också socialdemokratiska röster gällande energin. FN:s klimatpanel samt alltfler sakkunniga nationellt pekar för tillfället på att kärnkraften har en viktig roll i kampen mot växthusgaserna. Ojdå, säger nu stora delar av det parti som tillsammans med miljöpartiet lade ner Barsebäck och håller fast vid avveckling. Folkpartiet har dock varit på det klara med kärnkraftens viktiga roll, inte bara för klimatet utan också för vår basindustri.

Lennart Holmlund talade sig i ett blogginlägg varm över kärnkraften och menade att det var fel av den förra regeringen att börja avveckla. Just det, det var därför alliansregeringen också klargjorde att denna avveckling skulle stoppas. Återigen visar det sig att maktskiftet var positivt för Sverige. Eller hur Holmlund?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.