SCB – Umebon är mindre nöjd med äldre- och barnomsorg

Äldreomsorgen, barnomsorgen, gator och vägar samt miljöarbete är de enskilda sektorer som Umebon är mindre nöjd med. SCB anger att det är dessa områden som kommunen måste satsa på om de vill ha fler nöjda medborgare. Priset på bussbiljetterna är för högt och det är svårt att hitta prisvärt boende var andra synpunkter.

Uppgifter som kommunen måste ta fasta på i det kommande budgetarbetet. Att kommunen varje år (i december) upptäcker att garantin om barnomsorg till alla som har anmält sig i tid inte håller (i år heller), har säkert påverkat inställningen till förskolan. Exakt vad det är för parametrar som ger inställningen till äldreomsorgen som mindre nöjd är det svårt att veta.

Det finns ett stort utrymme för gissningar, när frågan är: Vad tror eller tycker du om äldreomsorgen i din kommun?

Det finns mycket att göra för att förbättra äldreomsorgen i kommunen. Socialstyrelsen och Sveriges Kommuner och Landsting har gjort grundliga inventeringar (och mer är på gång) när det gäller jämförelser. SCB:s undersökning ger inga som helst fakta men det är ändå en klar fingervisning att just äldreomsorgen ses som ett förbättringsområde.

En diskussion som jag kommer att ta med mig till Socialnämnden. När det gäller boendet konstaterar jag att idag finns det 73 stycken lediga enkelrum och 23 lägenheter på Bostadens hemsida. Som alltid är det en fråga om tycke och smak. Vad är det som är prisvärt boende?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.