Analys saknas!

Kommunfullmäktige får information om de kommunala bolagen. VD:arna berättar och kommunfullmäktige har möjlighet att ställa frågor. Om frågorna besvaras eller inte verkar bero på vem som ställer dem. Personligen får jag slita hårt för att få svar på mina.

37 miljoner har Umeå satsat i energibolaget Sekab. Bolaget har/möjligen har haft, (lite svårt att tyda svaret) likviditetsproblem. Jämfört med Skellefteå som satsat 661 miljoner kan Umeå politikerna väl sova ganska lugnt men är detta verkligen en kommunal fråga? Fortsatt diskussion i frågan kommer det bli under eftermiddagen då Holmlund får besvara en ’enkel fråga’ från mig, i Berglunds frånvaro (ordf Umeå Energi) om bl. a Sekabs satsningar i Afrika.

Bostaden AB har just nu 137 lediga studentrum. Av dessa finns 74 på Ålidhem, 47 på Mariehem, övrigt på Carlshem, Nydalahöjd, Berghem och Tomtebo. Det är helt uppenbart att det finns alternativ för dem som inte vill bo i enkelrum i Umeå.

Bostaden AB planera för ca 1 400 lägenheter -2010. Det blir väldigt många nya lägenheter om befolkningssiffrorna står sig (536 stycken 2007). Med tanke på allt annat som byggs just nu verkar planerna en aning överdimensionerade.

Här krävs en rejäl analys!

En kommentar

  1. Henrik Johansson

    Alla former av skrån eller mygelekonomier måste med kraft bekämpas, och detta är en viktig uppgift för oss liberaler. I grunden handlar frågan om tron på människorna. Bostaden i Umeå är ett praktfall av pseudobolag som borde höra till historien.

    De kommunala bolagen är utan tvekan en styggelse och det första vi måste säkra är att partikamrater inte ger sig in i denna lortiga verksamhet (avser styrelseposter i kommunala pseudobolag). Tyvärr har vi allt för många ledamöter i denna form av bolag, som dessutom exkluderar fria företagare.

    Liberalismens fundament är respekten för den enskildes liv och egna strävanden och konkurrens och fri etablering inom tjänstesektorn mm är ju ett hjälpmedel för att öka denna frihet.

    Bra jobbar Britt- Marie! Vi är många som jobbar mot samma mål!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.