Etanolbil bra för miljön?

Andelen sålda etanolbilar ökar är nyheten idag. Ungefär 30% av försäljningen av nya bilar är etanol. Om det är etanolbilarna som har ökat eller att det inte säljs så många nya bilar just nu överhuvudtaget finns det ingen uppgift om. Det framgår inte.

I lördags hade DN en uppställning av olika bilars effekter på miljön när det gäller CO2 utsläpp/km. Etanolbilarna klarar inte 120 gränsen/km eftersom de drar mer bränsle och därför släpper ut mer CO2. Är då etanolbilen bra för miljön? Eller är det snarare ett alternativ för bilindustrin. Om det är det senare varför ska då alla som parkerar i Umeå som inte har en etanolbil subventionera parkeringar för etanolbil??? (Inga stora pengar men vad är logiken?)

Finns det någon rimlig anledning till detta? Om etanolbilen släpper ut lika mycket (eller mer)Co2 som en vanlig bil varför skulle det då vara bättre? Förklara det den som kan. Är inte poängen att vi ska få en renare miljö? Allt som kallas miljöbil är inte miljövänligt. Allt som glimmer är inte guld.

3 kommentarer

  1. Rolf Sandberg

    <a href=http://vk.se/Article.jsp?article=196368&leftmenu=132 target=_blank> Om etanol, politiskt upprop om kollektivtrafiken, och en del annat</a>

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.