Budgetdebatt i kommunfullmäktige

Budgetvågorna går höga i kommunfullmäktige. Hur ska det gå med barnomsorgen? Blir det minskade barngrupper denna gången. Holmlund har sagt det förr men det blev ju inte bättre för det. Finns det en politisk vilja denna gången att genomföra fattade beslut?

Antalet barn som omhändertas av olika skäl ökar dramatiskt 34% ökning på ett år. Här måste det till krafttag. Alliansen har anslagit mer pengar.

Är hög skatt lösningen på morgondagens problem? Är verksamheten mycket sämre i kommuner med lägre skatt? Eller används pengarna annorlunda i andra kommuner med bibehållen kválite!

Hur ska vi få fler företagare. Fler måste välja att arbeta och bo i Umeå och då behöver fler företag startas. Ett sätt att lyckas är naturligtvis att lära av hur andra kommuner gör och att avknoppningarna från Universitetet ökar.

Framtida kvinnliga företagare finns också anställda på kommunen. Genom att vara positiv till avknoppningar av olika slag skulle många företag kunna startas inom äldreomsorgen t.ex. Men just nu tycks det gå kalla vindar både när det gäller intraprenader, valfrihets reformer etc.

Den tidigare välviljan till alternativ tycks vara som bortblåst. Debatten kommer att fortsätta resten av dagen. Återkommer!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.