15 barn var möjligt i juni men omöjligt i oktober. Vad har hänt?

Förändringarnas vindar blåser över världen. När den fösta dominobrickan faller så faller alla strax därefter. Ytterligare varsel blev offentliga från Volvos sida igår. 115 beställda lastbilar är nettot för de tre sista månaderna i Sverige. Det lär vara mindre än vad man har kapacitet för på en dag! Fler och fler avbokar tidigare lagda order. Det gäller att snabbt sadla om till en annan verklighet och en annan marknad.

Det finns politiker som dessutom vill lägga extra lök på laxen genom att höja bränslepriserna och lägga km-skatt på transporterna. Ett politiskt hot som om det blir verklighet skulle vara till stor skada för Volvo och många, många fler i Umeå. Hur ser miljöpartiet och deras samarbetspartner socialdemokraterna på detta?

Allt hänger ihop liksom raset i världsekonomin. Volvo i Umeå är jämte Umeå Universitet och NorrlandsUniversitetssjukhus de mest betydelsefulla brickorna i dominospelet lokalt.

Snabba förändringar är det däremot inte i för- och grundskolenämnden. Holmlund går idag ut och bedyrar sitt förtroende för Margareta Rönngren som ordförande i För- och grundskolenämnden. Att det föddes fler barn 2006 än 2005 kan väl knappast vara någon nyhet 2008. Den förändringen borde rimligen redan vara inräknad i planeringen. I all synnerhet eftersom beslutet om ytterligare 15 miljoner till för- och grundskolenämnden för att nå målet om 15 barn i barngrupperna faktiskt fattades 2008 i juni. Idag är det uppenbart att beslutet fattades mot bättre vetande. Vad har hänt under perioden juli – oktober 2008 som helt har kullkastat planerna?

Om svar anhålles – så snart som möjligt!

En kommentar

  1. Urban Bengtson, idékonsult

    Svaren på dina frågor finns, men inte hos kommunen. Det säger sig självt att de som återigen gör samma misstag och fel köbedömning, inte gärna är de bästa som utreda sina brister.

    I näringslivet, det ideella och annat som inte samtidigt föreslår, bestämmer och kontrollerar, låter man annat kunnigt folk granska och ge förslag. Gör så nu också, då kan mycket förbättras i Umeå kommun.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.