EU och Mariann Fischer Boel och Euro

Lyssnar just på kommisionären på jordbruksområdet från Danmark. Ett ansvarsfullt uppdrag med tanke på att det är jordbrukspolitiken som bl. a Sverige tycker att vi ska ändra på. Men när jag lyssnar på Mariann så förstår jag att det är mycket komplicerat (Frankrike m fl).

Hennes slutsats är att vi tillsammans måste låta våra röster höras och fortsätta framåt. Mariann ändrar riktningen (men det verkar vara ett tufft jobb).

Nu talar ledaren för liberalerna (FPD) i Tyskland Guido Westerwelle. Han menar att finanskrisen inte är sammanbrottet för marknadsekonomin utan snarare en kris utlöst av politiska beslut (huslånen i USA). För att städa upp efter detta behövs EU. Det är tur för Europa att EU-samarbetet finns. Ett enigt Europa är naturligtvis en väldig styrka.

Hans slutsatser (så här långt) är samma som mina. EU behövs för att Europa även fortsättningvis ska ha en stark tillväxt. Samarbete betalar sig för alla.

Danmark kommer att rösta om medlemsskap i EMU inom de närmaste åren. Snart är det kanske bara Sverige och Storbritannien som står utanför.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.