Björkarna räddar Umeå (på ett oväntat sätt)!

Det tycks som backen är inlagd i garagefrågan. Björkarnas överlevnad är nu den tuva som kommer att få hela garaget att stjälpa. Vem vill bygga garage om det finns tvivel om björkarnas överlevnad?

Björkfrågan var stor redan när beslutet fattades om att bygga garaget (Socialdemokraterna och Moderaterna röstade för alla andra partier var kraftigt emot) men den gången avfärdades ’björkfrågan’ med att ’det ordnar sig’, björkarna klarar sig alltid. Nu när i stort sett alla umebor (nåja inte Svensk Handel och några till) undrar: Vad håller politikerna på med? Då stiger björkarna fram som räddningen. Inte räddning för brandspridning som de en gång var tänkte för, utan som symbol för en folklig opinion. Umeborna vill verkligen inte ha något garage under Rådhusesplanaden.

Så sent som i förra veckan var tongångarna de motsatta: Det fanns helt enkelt inga argument som kunda stoppa bygget, varken folklig opinion, dyrt byggnadssätt, mer bilar och avgaser i centrumfyrkanten, björkar, uppgrävningen av stadens hjärta under åtskillig tid eller att det finns billigare och bättre alternativ.

Garaget var absolut nödvändigt (nästan oavsett vad det skulle kosta i pengar och annat).

Vem tror idag att det blir något garage under Rådhusesplanaden?

Ett stort tack till björkarna. Umetalessättet som härmed myntas: En björk säger mer än 1 000 ord.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.