Klarläggande om Sekab = inga nya pengar från Umeå!

Nu är det fastslaget från fullmäktiges talarstol. Inga nya pengar till Sekab från Umeå. Örnsköldsvik fattar beslut idag och Skellefteå imorgon om ytterligare pengar. Enligt uppgift så kommer sannolikt alliansen i bägge städerna att gå emot Socialdemokraternas lättsinne att punga upp nya pengar (men allt kan hända under dagen naturligtvis – och jag sitter inte inne med all information).

Hur i all världen kan ett kommunalt bolag bestämma sig för att annektera Afrika utan att berätta det för ägarna. Hur är detta möjligt? Hur är det möjligt att ett kommunalt bolag ägnar sig åt att mäkla etanol (köpa billigt och sälja dyrt)? Mer eller mindre på fullmäktiges uppdrag eftersom särskilda pengar lagts till detta (men de pengarna har gått till annat eftersom någon etanol varken är köpt eller såld för just de pengarna).

Hur är det möjligt att vara så lättsinnig med pengar som hade kunnat gått till att t.ex sänka busstaxorna, mer kultur på Operan eller muséet mm.

Allt är inte guld som glimmar och just snabba klipp kanske inte är kommunernas bästa gren (och ska inte heller vara det).

Likheten med Saab affären är slående. Blödande bolag går till ägarna (ge oss mer pengar). Det går ett antal gånger innan ägarna tröttnar (är det sista gången som Skellefteå och Ö-vik ställer upp eller är de beredda att lägga in ytterligare ett par 100 miljoner?) Om inte pengarna kommer återstår företagsrekonstruktion.

Säkert är att Sekab även fortsättningsvis kommer att vara förstanyhet i media.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.