Ett jordbruk på egna ben

Det kan knappast ha undgått någon att jag är en storanhängare till EU.Såväl Europas demokrati och stabilitetsom tillväxt och välstånd har gynnats av den utveckling som skett ända sedan Kol- och stålunionens bildande. Det finns dock en del frågor inom EU som jag anser måste förändras, och det omgående.

Här återfinns bl.a. den gemensamma jordbrukspolitiken. Denna är inget annat än ett enormt resursslöseri då runt 40 procent av EU:s totala budget upptas av jordbruksstöd. Att detta stöd sedanförsvårar fattiga länders möjligheter att utvecklas gör det hela ännu mer beklagligt.

Nog måste det gå att skapa en matproduktion fri från stora subventioner? Jag inser att det finns inflytelserika krafter som bromsar denna utveckling men min stora förhoppning är att den jordbrukspolitik vi ser idag har gått i graven senast år 2015. Det skulle såväl Europas skattebetalare som utvecklingsländerna tjäna på.

2 kommentarer

  1. jenny

    Jag tycker också att EU är bra och det är väldigt positivt att det finns politiker som, trots att de är för ett EU-samarbete, kan se på samarbetet med kritiska ögon och vara mån om att det ska förändras till det bättre.

    Jag håller med om att EU:s jordbrukspolitik är i stort behov av förändring sedan det nästan bara är gynnande för vissa aktörer.

    Vidare hoppas jag på att de politiker som är aktiva inom EU även jobbar för att upphäva den legitimitetsbrist som EU trots allt kan påstås lida av. Få är de medborgare som har något större förtroende för EU och som inser hur mycket samarbetet faktiskt påverkar vår vardag. för mig är det en självklarhet att rösta den 7:e juni.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.