Vad ska kommunen göra!

Mitt i värsta sommartorkan slår Timbro till med budskap om att kommuner inte ska ägna sig åt kultur- och fritidsverksamhet. Kvar blir nationalscenerna som Dramaten, Operan och lite Riksteater. Det framgår inte huruvida Stadion i Stockholm ska rivas eller stå kvar som nationalklenod för att minna om svunna tider!

Alla inser att tankegången är helt befängd! Kultur och fritidsinsatser från kommunens sida är inte förskingring av pengar!  Människan lever inte enbart av bröd alena, som bekant.

2 kommentarer

  1. TC

    Människan behöver ju ”bröd” så jag antar att kommunerna nu ditt resonemang måste börja driva matbutiker med skattebetalarnas pengar för vi överlever ju inte utan bröd, men vi överlever nog även om vi inte får se kissande kvinnor och annan ”kultur”… Skattebetalarnas pengar ska definitivt INTE användas till ett så flummigt område som kan innefatta vad som helst, inklusive kissande kvinnor, som kultur. Har kommunen inte råd med sina enligt lag obligatoriska uppgifter som skola… så kan kummunen heller inte be staten om pengar ifall kommunen ändå samtidigt lägger hundratals miljoner på kultur o annan verksamhet som kommunerna inte är skyldiga att tillhandahålla. Kommuner ska inte kunna bygga skrytarenor eller dyrt ansöka om att bli kulturhuvudstad ifall de samtidigt ber staten om pengar för att ha råd med skola… Politiker måste lära sig prioritera och inte förvänta sig att de vi skattebetalare ska betala för alltmöjligt.

  2. BL

    Hej !

    Importera etanol från Tanzania ska kommunen, genom SEKAB, tydligen ändå syssla med även i fortsättningen.

    http://blogs.su.se/widgren/Klimat%20och%20landskap/widgren-XzV28TB2#comments

    SEKAB har lämnat in en bidragsansökan till SIDA för ekonomiskt stöd för Afrikasatsningen.
    SEKAB (med f.d. vd Per Carstedt som väl fortfarande är styrelseledamot) vill överlåta verksamheten i Afrika till EcoDevelopment in Europe AB där Per Carstedt är styrelseledamot. Bolaget har som moderbolag Ecosystem i Scandinavia AB: vd där: Per Carstedt som väl även varit ansvarig för avvecklingen av projektet i Tanzania. Först en miljard i kommunala garantier – sedan ansökan hos SIDA för att kunna ”kratta manegen” för EcoDevelopment att överta projektet…………………….
    För att krångla till det hela lite mer så äger Eco Development in Europe AB, enligt SIDA-ansökan ca 30 % i SEKABs moderbolag.
    Vidare framgår av ansökan att det finns ett ”Ethanol Purchase and sales agreement mellan SEKAB Biofuels & Chemicals AB och SEKAB Bioenergy Tanzania AB för de två (!) första projekten i Tanzania. Skulle inte den utländska etanolhandeln och importen i SEKABs regi upphöra ?

    Ansökan till SIDA finns här: http://people.su.se/~widgren/SEKAB_application.pdf

    Mvh
    BL

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.