Vem är Umeå Kommun?

Det är hög tid att förändra klimatet i Umeå. Från en man som pekar med staven till Umeandan där Umeå Kommun är alla som bor i Umeå. Även näringslivet måste få vara med.

Idag sätter den kommunala verksamheten igång på allvar. Om ett år är det val och det kommer säkert att märkas. Alla partier vill naturligtvis visa framfötterna.

Nu i augusti firas 200 år av fred med kungafamiljen som dragplåster, arbetet med kulturhuvudstadsåret går vidare och Umeå Universitet går som tåget.

Inom Umeå Kommun mal grottekvarnen vidare. Insomnat badalternativ(?), Umeå Arenas eftersatta underhåll (ska återigen bli kommunalt) och inte minst den bristande kontakten med Balticgruppen är frågor som väntar på sin lösning.

En gång i tiden talades det om Umeanda. Ett brett samarbete mellan partier och näringsliv. Ett öppet klimat där alla kämpar för Umeås bästa. Idag är bilden att Umeå Kommun är en stavgående, i övre medelålders man som själv styr och ställer. En man som själv vill peka och göra underverk med sin stav(ar).

Helt klart finns det mycket att göra och försöka ändra på. Det krävs stora förändringar om inte kommunen ska gå under.

 

 

2 kommentarer

  1. TC

    När andra städer bygger nya förbifarter för europavägar så lägger de dessa utanför hela städerna men i Umeå så väljer politikerna att dra E4 fyrfiligt rakt genom stans östra bostadsområden, varför?
    Varför har Umeå ännu inte miljöanpassat sina lokalbussar så att de drivs på biogas eller är trådbussar?
    Varför placeras äventyrsbadet OCH simarenan med dess 50 metersbassäng o hoppbassäng på den för det ändamålet djupt olämpliga parkeringslösa grusplanen intill Vasaplan mitt inne i den för cyklande barn o ungdomar mycket trafikfarliga centrala stan, när åtminstone simarenan självklart hör hemma vid IKSUs 25 metersbassäng och äventyrsbadet givetvis ska placeras i direkt anslutning till vatten antingen vid Nydalasjön eller nere vid älven förslagsvis på Öns nordöstra spets?
    Uminova Science Park bör väl få mycket större lokaler i direkt anslutning till universitetet lämpligtvis i skogen upp mot Nydalahöjd?
    Grusplan intill Vasaplan lämpar sig väl bäst till ett nytt Kulturens hus inklusive Stadsbibliotek medan de nuvarande Stadsbibliotekslokalerna blir till en butiksgalleria o Rådshusesplanaden bör väl vara fylld med attraktiva uteserveringar nu i sommartid?
    Bör inte hyreshustaken mitt inne i centrala Umeå förses med vertikala små vindkraftverk såsom sker i många andra svenska städer idag?
    Parkeringen på Kajen bör väl göras om till ett älvsnära torg?

  2. Urban Bengtson

    Håller med TC om bad- och simplaneringen. Det är därför bra att B-M L nu öppet ifrågasätter denna genom ”insomnat badalternativ”. Men det behövs att gå från ord till handling och Folkpartiet kan ju vara föregångare då. T ex genom att skapa kontakter med Balticgruppen och äventyrsbad-idén ovanpå en evenemangsarena på Hamrinsbergt samt väcka förslag om 50:an vid IKSU. Kan ju vara bra då badalternativ kan bli en valfråga till 2010. De politiker som öppet avvisar Nannabadplanerna och hellre ser kultur där, kan nog vinna röster. Det gör att väljarna kan få en chans att påverka var äventyrsbad och 50-metersbassäng helst ska ligga.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.